Stagebedrijf aanmelden

 

Stagebedrijf aanmelden

In het tweede en derde/vierde jaar gaan onze studenten op stage. In het eerste deel van het jaar (vanaf september tot eind januari) gaan de tweedejaarsstudenten op stage en in het tweede deel van het jaar (februari tot eind juni) de derde- en vierdejaarsstudenten.

U kunt uw bedrijf aanmelden door het contactformulier onderaan de pagina in te vullen. Als u dit heeft gedaan dan nemen wij contact met u op om het in orde te maken.

 

Accreditatie

 

Een werkgever mag niet zomaar stagiaires aannemen. Hiervoor moet een accreditatie worden aangevraagd. Dit wordt gedaan om er voor te zorgen dat een student op een plek komt waar de kwaliteit van een stage ook geborgd kan worden. Anderzijds maakt het voor een stagebedrijf inzichtelijk wat er allemaal komt kijken bij het begeleiden van een stagiaire en welke voorwaarden hier aan vast zitten.

Als u nog geen accreditatie heeft kunt u dat op de website van SBB aanvragen.

 

Sollicitatiegesprek

 

Veel werkgevers geven bij ons aan dat ze graag willen weten wat de technische kennis van een student is voordat hij stage gaat lopen. Tevens zijn er soms studenten met een beperking. Deze kennis kunnen wij op voorhand niet geven omdat dit erg verschilt per student en als het om een rugzak gaat, we dit om privacy redenen niet mogen delen.

Wij adviseren dan ook om tijdens een sollicitatiegesprek hier naar te vragen. Laat de student een portfolio meenemen waarin hij kan laten zien wat er in het verleden is ontwikkelt/geproduceerd. Daarnaast kan er worden gevraagd naar de benodigde begeleiding. De student mag altijd nog zelf beslissen om privé zaken te delen, maar dan is er op voorhand in ieder geval een opening geboden om het er over te hebben.

 

Begeleiding

 

Er zijn twee rollen in de begeleiding. Er is een technisch begeleider vanuit het bedrijf, ook wel de praktijkbegeleider genoemd. En er is een proces begeleider vanuit school. Deze noemen we de BPV-docent.

De technisch begeleider van de student zorgt voor de dagelijkse aansturing en eventuele technische ondersteuning. De BPV-docent, een docent vanuit Aventus, zorgt ervoor dat het proces in goede banen wordt geleid.

Op onze pagina over het stageproces kunt u alle informatie vinden hoe de hele stageperiode eruit ziet en waar een student allemaal aan moet voldoen.

 

Vergoeding

We krijgen vaak de vraag of een vergoeding verplicht is. U bent als stagebedrijf niet verplicht om een vergoeding aan te bieden. Het is inmiddels wel te doen gebruikelijk om een kleine maandelijkse vergoeding te geven, maar de hoogte van dit bedrag is per werkgever erg verschillend.

Dit hangt uiteraard ook erg af van de ervaring die de student meeneemt en van de activiteiten. Als een student een volwaardig product neer kan zetten, dan is dit een ander verhaal als dat een student echt een leerstage heeft waarbij het vooral om het leren van nieuwe technieken gaat. 

 

[contact-form-7 id=”5468″ title=”Aanmelden bedrijf”]