Project aanmelden

Het kan zijn dat uw bedrijf een leuk idee, een probleem of een vraagstuk heeft, maar niet de tijd en middelen om het uit te voeren. Hiervoor zou u een project kunnen aanmelden, zodat wij kunnen kijken of we dit voor u kunnen laten ontwikkelen door studenten. Een project is in principe gratis. Daarvoor wordt er wel gevraagd om begeleiding, een eventuele stageplek, een excursie, een hardware/software sponsoring door uw bedrijf.

Heeft u een leuk project die u graag door onze studenten wilt uit laten voeren? Meld het dan aan via ons contactformulier via de knop onderaan de pagina!

Wat houdt een project in?

Als Software Developers en Human Technologists denken we graag na over relevante probleemstellingen en komen met oplossingen op het gebied van apps, een product ontwerp en onderzoeken. Wij zijn creatieve, zelfstandige, nieuwsgierige en onderzoekende ontwikkelaars die out-of-the box concepten bedenken, prototypes bouwen en die pitchen tijdens bijvoorbeeld een hackathon of project.

Een project kan van alles zijn. In de basis is het een project dat studenten voor een werkgever uitvoeren. We hebben natuurlijk twee opleidingen en het verschilt dan ook per opleiding welke projecten er ontwikkeld kunnen worden. Hierbij wat voorbeelden:

Software Development:

  • Website / Web applicatie
  • Mobiele applicatie
  • Desktop applicatie
  • Een game

Human Technology:

  • Een product ontwerp
  • Een 3D-print van een product of idee
  • Marktonderzoek
  • Gebruikersonderzoek

Aventus wil zoveel mogelijk met het bedrijfsleven samenwerken om een zo goed mogelijk beeld van het werkveld te creëren bij de student en om zo goed aan te blijven sluiten op wat er in het werkveld wordt gevraagd.

Projecten kunnen op school worden uitgevoerd, maar ook bij de werkgevers zelf. Dat hangt wel van de locatie af. Als uw bedrijf in Apeldoorn of Deventer zit, dan zouden we eens kunnen kijken naar de mogelijkheden dat de studenten bij u op het bedrijf de opdracht uitvoeren. Als de tijd en ruimte er is, dan maken we hier graag gebruik van!

Echter, vaak zullen de projecten op school uitgevoerd worden. Gewoon omdat dit praktisch het makkelijkst is.

Voorwaarden

Er zitten wel twee voorwaarden aan het aanleveren en uit laten voeren van een project door studenten. Ten eerste moet de werkgever (de klant) op vaste tijden in de week bereikbaar zijn. Dat kan zijn voor feedback, technische ondersteuning of andere vragen. Op deze manier voorkomen we dat projecten ‘vast lopen’ doordat de klant niet bereikbaar is.

Daarnaast is na het afronden van het project, op een vast te leggen datum, geen mogelijkheid meer voor onderhoud, ontwikkeling of aansprakelijkheid t.a.v. het product vanuit school/de studenten. De studenten gaan door met het lesprogramma en vanaf dat moment is het product eigendom van de werkgever. De begeleider vanuit uw bedrijf moet het proces en eindproduct van de studenten wel beoordelen.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om stagiaires van onze opleidingen aan te nemen, zodat u voor langere termijn de beschikking heeft over medewerkers die aan een praktijkcase kunnen werken. Dan kunnen we het ook omtoveren naar een stage. Meer hier over leest u op de stage pagina.