Creathon-AI: OpdrachtJe werkt in teams van 6 studenten, waarbij elk team een specifieke casus selecteert – een probleem of uitdaging binnen het huidige onderwijs. Jullie opdracht is om met behulp van Design Thinking een oplossing te ontwerpen waarbij AI wordt ingezet om dit probleem te verhelpen of te verbeteren. Het is de bedoeling dat jullie zowel tijdens het ontwerpproces als in de uiteindelijke oplossing gebruik maken van AI.

1. Selecteer een casus

Kies één specifieke casus uit de beschikbare set van casussen die jullie team interessant of uitdagend vindt. Het is belangrijk dat de gekozen casus jullie motiveert en inspireert om een innovatieve oplossing te bedenken.

2. Pas Design Thinking toe

Tijdens de creathon gebruik je Design Thinking als aanpak. Dit omvat het identificeren van problemen, het bedenken van oplossingen en het ontwikkelen van prototypes. Voor meer informatie over dit proces, kun je de fases bekijken op deze website.

3. Integreer AI door het hele proces

Zorg ervoor dat AI wordt gebruikt tijdens de ontwikkeling van het prototype en een essentieel onderdeel is van de eindoplossing, bijdragend aan zowel functionaliteit als innovatie.

4. Inleveren projectverslag

Maak een kort verslag van 500 tot 1000 woorden in waarin jullie de aanpak en resultaten van elke fase van het Design Thinking-proces beschrijven.

5. Creëer een impactvolle video van 1 minuut

Presenteer jullie oplossing in een video van maximaal 1 minuut. De video moet de potentie van jullie oplossing aantonen om een verschil te maken in het onderwijs.